Waar is hardschuimisolatie van gemaakt?

Stijve schuimen gemaakt van materialen zoals polyisocyanuraat (polyiso), geëxtrudeerd polystyreen (XPS) en geëxpandeerd polystyreen (EPS) worden gewaardeerd om hun isolerende eigenschappen en bieden duurzaamheid, energiebesparing en vochtregulatie. Hardschuimomhulling is een vorm van isolatie continue isolatie, om precies te zijn die wordt toegepast op de buitenkant van het gebouw. Continue stijve isolatie is een constructieoplossing die zorgt voor een thermisch efficiënte gebouwbehuizing. Stijve isolatiemantel is gemaakt van een hard plastic schuim dat meestal wordt verkocht in 4 × 8- of 4 × 10-voetplanken.

De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en R-waarden; diktes van 1 inch en 2 inch zijn gebruikelijk. Stijve isolatie biedt thermische bescherming en kan ook dienen als lucht- en vochtbarrière. Isolatie van hardschuim is een soort isolatie die wordt geleverd in vooraf gemaakte panelen. Het kan worden gebruikt om het dak, de fundering of de buitenmuren van een gebouw te isoleren.

Dit type isolatie is een goede keuze voor gebouwen met beperkte ruimte voor isolatie die nog steeds een hoge thermische weerstand nodig hebben. Nadat een huis is ingelijst, maar voordat een afwerking of gevelbeplating wordt toegevoegd, kan hardschuimisolatie op de buitenkant van het huis worden aangebracht. Voor beide alternatieven voor het inlijsten van MEPS wordt vaak gebruikt als hardschuimisolatie, hoewel XEPS, polyiso en polyurethaan ook in hun constructie worden gebruikt. Spuitschuim met gesloten cellen biedt de hoogste R-waarden van alle isolatiematerialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De relatieve flexibiliteit van spuitschuim met open cellen maakt het perfect voor het isoleren van ruimtes rond verlichtingsarmaturen, ramen, stopcontacten en plafondholtes. Isolatie van hardschuimplaten werd daarentegen pas in de jaren zestig veel gebruikt om auto's te isoleren. In de afgelopen jaren is schuimisolatie populair geworden bij huiseigenaren, architecten en aannemers. Bij zowel hardschuim als glasvezel worden de R-waarden meestal bepaald door de dikte van het isolatiemateriaal.

Schuimisolatie is ongelooflijk licht van gewicht en afhankelijk van het type schuimisolatie dat u gebruikt, kan het materiaal ook akoestische isolatie, luchtafdichting, vochtbestendigheid en andere waardevolle eigenschappen bieden. De isolatie van hardschuimplaten heeft daarentegen een relatief lagere R-waarde en kan worden gesneden om in een grote verscheidenheid aan ruimtes te passen. Schuimplaat kan worden gebruikt om elke blootgestelde holte in uw huis van boven naar beneden te isoleren, en zelfs de muren als u aan het verbouwen bent en de gipsplaat naar beneden is. Bouwploegen beginnen met een vloeibaar schuim dat ze op een rug spuiten om isolatiepanelen van hardschuim te creëren.

Schuimisolatieplaten zoals EPS (geëxpandeerd polystyreen, waarschijnlijk de minst problematische en de groenste schuimisolatie), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en polyisocyanuraat domineren de markt, en hoewel sommige beter zijn dan andere, zijn dit allemaal op aardolie gebaseerde isolatieplaten die mogelijk een impact op de menselijke gezondheid omdat ze huizen kunnen afgassen. Opencelisolatie is licht en flexibel, terwijl de isolatie van gesloten cellen dicht, ondoordringbaar en zeer duurzaam is. Vanwege de thermische eigenschappen wordt rigide isolatie vereist door bepaalde codes en programma's. Als uw huis gebogen wanden of onregelmatig gevormde armaturen heeft, heeft u spuitschuim nodig om echt continue isolatie en luchtafdichting te bereiken.

Leave a Comment

All fileds with * are required