Waar wordt hardschuimplaat voor gebruikt?

Isolatie van hardschuim is een innovatief bouw- en constructiemateriaal dat het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk kan verminderen en de binnentemperatuur kan helpen beheersen. Gaten, gaten en luchtlekken kunnen de energierekening onnodig hoog maken en waardevolle hulpbronnen verloren laten gaan. Schuimplaatisolatie is een geweldig alternatief voor de veel voorkomende isolatie van glasvezelbatt in de meeste van onze huizen. Het heeft een hogere R-waarde per inch dikte, is bestand tegen vocht en is gemakkelijk om mee te werken.

Wat onderscheidt isolatie van hardschuim van andere typen? Het staat allemaal in de naam. Vergeleken met bijvoorbeeld batt-isolatie of geblazen isolatie, is hardschuim sterker en verschuift het niet van zijn plaats na installatie. Bovendien is het bestand tegen water en ongedierte, daarom wordt het vaak gebruikt in kruipruimtes en kelders. Het kan ook dienen als luchtbarrière als de platen goed zijn afgedicht langs de randen en voegen.

Een ander voordeel hiervan is de veelzijdigheid. Deze kan eenvoudig worden gesneden en gelijmd om te passen in gebieden met ongebruikelijke vormen. EPS-schuimplaatisolatie is een veelzijdige optie voor huiseigenaren. U kunt het gebruiken om daken, muren, vloeren, onderklasse of als structureel GeoFoam te isoleren.

EPS is enigszins waterbestendig en absorbeert of houdt geen water vast, wat betekent dat het is goedgekeurd om de grond aan te raken en onder de kwaliteit wordt gebruikt. Stijve isolatieplaat is een vorm van harde isolatie. Deze isolatie is meestal een synthetisch materiaal zoals polystyreen of een natuurlijk materiaal zoals glasvezel of gesteente. Bij gebruik in een gebouw komen deze isolatietypen veel voor op de buitenmuren en als onderdeel van de fundering.

Omdat ze veel isolerend vermogen in een kleine ruimte inpakken, is het gebruikelijk om stijve isolatieplaat te gebruiken in gebieden waar weinig ruimte is voor grotere vormen van isolatie. Stijve isolatieplaat deelt ook veel kenmerken van structurele isolatiepanelen, hoewel ze worden beschouwd als twee afzonderlijke isolatiemethoden. Omdat aannemers hardschuimplaatisolatie aan de buitenkant van de structuur installeren, voorkomt dit inherent dat thermische overbrugging optreedt. Geleiding is de beweging van warmte door een medium, wat betekent dat verminderde warmtegeleiding gecreëerd door schuimplaatisolatie kan werken om uw huis comfortabeler te houden als het correct is geïnstalleerd.

Isolatie van hardschuimplaten heeft enorme voordelen, waaronder hoge R-waarden, continue isolatie die uw huis omwikkelt en vochtbeheersing. Maar installateurs kunnen hardschuimplaten gebruiken voor alles, van onder de kwaliteit tot de dakbedekking en alles daartussenin. Geëxtrudeerde polystyreen hardschuimplaatisolatie is waarschijnlijk het type schuimplaatisolatie dat u zou herkennen. ENERGY STAR vereist ook dat hardschuimomhulling of geïsoleerde gevelbeplating of een combinatie van beide worden geïnstalleerd tot een dikte van ≥R-3 in klimaatzones 1 tot 4 of ≥R-5 in klimaatzones 5 tot 8 (ENERGY STAR 201.Opties voor glasvezel of plastic omhulling helpen echter bij het creëren van een dampremmende laag voor dit type hardschuim) isolatie van de plaat.

Wanneer u schuimisolatie gebruikt, moet u beslissen of u van plan bent OSB te gebruiken naast het hardschuim om als gebouwomhulling te dienen of dat de hardschuimlaag zelf als omhulsel zal dienen, en u moet bepalen wat zal dienen als het drainagevlak en waar deze laag zal zijn. Schuimplaat kan worden gebruikt om elke blootgestelde holte in uw huis van boven naar beneden te isoleren, en zelfs de muren als u aan het verbouwen bent en de gipsplaat naar beneden is. RetroFoam uit Michigan heeft meer dan 10.000 projecten geïsoleerd sinds hij in 2002 bij het isolatiespel kwam. De meest voorkomende soorten materiaal die worden gebruikt om schuimplaatisolatie te maken, zijn polystyreen, polyisocyanuraat (polyiso) en polyurethaan.

Omdat het hardschuim op maat wordt gesneden, produceert het kleine stukjes en dunne delen die vrijwel onbruikbaar zijn. Bij zowel hardschuim als glasvezel worden de R-waarden meestal bepaald door de dikte van het isolatiemateriaal. Hoewel Europarlementariërs niet zo bestand zijn tegen waterschade, vormen XEPS, polyurethaan en polyiso hardschuim effectieve barrières tegen vocht, hoewel soms een bekleding van aluminiumfolie nodig kan zijn. .

Leave a Comment

All fileds with * are required