Waar is schuimisolatieplaat van gemaakt?

De meest voorkomende soorten materiaal die worden gebruikt om schuimplaatisolatie te maken, zijn polystyreen, polyisocyanuraat (polyiso) en polyurethaan. Polystyreen is een kleurloze, transparante thermoplast, volgens de VS. Schuimplaatisolatie is een geweldig alternatief voor de veel voorkomende glasvezelbatt-isolatie die in de meeste van onze huizen aanwezig is. Het heeft een hogere R-waarde per inch dikte, het is bestand tegen vocht en is gemakkelijk om mee te werken.

Ook bekend als „stijve „of „continue”, schuimplaatisolatie is gemaakt van een dichte schuimkern en kan aan beide zijden gelamineerd worden. In tegenstelling tot de glasvezelisolatie in de noppenwanden van de meeste huizen, bieden schuimplaten continue bescherming tegen de elementen. Dankzij hun dichtheid hebben ze doorgaans ook hogere R-waarden per inch. Hardschuimomhulling is een vorm van isolatie continue isolatie, om precies te zijn die wordt toegepast op de buitenkant van het gebouw.

Continue stijve isolatie is een constructieoplossing die zorgt voor een thermisch efficiënte gebouwbehuizing. Stijve isolatiemantel is gemaakt van een hard plastic schuim dat meestal wordt verkocht in 4 × 8- of 4 × 10-voetplanken. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en R-waarden; diktes van 1 inch en 2 inch zijn gebruikelijk. Stijve isolatie biedt thermische bescherming en kan ook dienen als lucht- en vochtbarrière.

Schuimplaat gemaakt van polyurethaan staat bekend om zijn geluidsisolerende eigenschappen. Dit type isolatie kan ook warmte behouden voor minder temperatuurschommelingen in de ruimte waarin het is geïnstalleerd. Wanneer getest in overeenstemming met ASTM C553-isolatie voor gebruik onder omgevingstemperatuur, mag de isolatie niet meer dan 1% volume krijgen. Spuitschuim met open cellen kan die gebieden bedekken met unieke rondingen en vormen, terwijl hard spuitschuim gemakkelijk al die smalle doorgangen op uw zolder vult.

Exterior Insulation Finish System, ook bekend onder de afkorting EIFS, is een buitenmuurbekleding die de Whole Building Design Guide (WBDG) beschrijft als „een buitenmuurbekleding die gebruik maakt van stijve isolatieplaten aan de buitenkant van de muurmantel met een pleisteruiterlijk buitenhuid. Het gemakkelijkste type schuimplaatisolatie om te gebruiken is ongetwijfeld polyurethaanspuitschuim, vooral de open-celsoort. Isolatie van hardschuim is een innovatief bouw- en constructiemateriaal dat het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk kan verminderen en de binnentemperatuur kan helpen beheersen. De enige stijve plaatisolatie die geen schuimproduct op basis van aardolie is dat op de hoofdfoto hierboven wordt getoond, is de bruine, minerale wol.

Spuitschuim van polyurethaan is een goede keuze voor het isoleren van krappe hoeken waar u geen stijve platen kunt installeren. Bij het isoleren van een fundering moet je er rekening mee houden dat, hoewel insecten geen schuimplaat eten, ze er gemakkelijk doorheen kunnen tunnelen. Schuimplaatisolatie wordt geleverd in een stijf isolatiepaneel en biedt de mogelijkheid om gemakkelijk extra isolatie aan vele facetten van het gebouw te bevestigen. Afhankelijk van wat voor soort isolatietaken u werkt, zijn bepaalde soorten isolatie van schuimplaten beter dan andere.

De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt bij het maken van schuimplaat zijn polystyreen, polyisocyanuraat of polyiso en polyurethaan. Als u bijvoorbeeld een onafgewerkte muur of plafond bedekt met isolatie, werkt elk hardplaatschuim. Hoewel het soms wordt samengevoegd met polyurethaanisolatie, is polyisocyanuraat zijn eigen vorm van isolatie.

Leave a Comment

All fileds with * are required